• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Участь у базовому практичному тренінгу "Демократична школа"

Участь у базовому практичному тренінгу "Демократична школа"

2018-02-15

/Files/images/nova_papka/27907966_672758876447746_4823529849908055974_o.jpg

12-15 лютого 2018 року представники селища Немішаєве взяли участь у базовому практичному тренінгу від Всеукраїнської програми освіти для демократичного громадянства в Україні “Демократична школа".

Директор НВК Примаченко Аліна Володимирівна, завуч Поліщук Наталія Севастянівна, голова батьківського комітету навчального закладу Петрушенко Ірина Костянтинівна та Васьковська Анна Олександрівна як представник громади селища увійшли до складу шкільної команди, що була відібрана на конкурсній основі для впровадження програми підтримки освітніх реформ в Україні.
Підтримка демократизації освітнього процесу в школі в наші дні є надзвичайно важливим процесом. Демократичні принципи вчать учнів зростати відповідальними громадянами своєї країни. Крок до розвитку громадянської відповідальності школярів – це крок до відповідального самоуправління в школі. Саме на надання інформації про необхідні знання, уміння та навички, загальні принципи демократизації освіти та широке розповсюдження знань про права людини і був спрямований цей чотириденний інтенсив.
Учасники освіжили, поглибили та опанували нові знання з командотворення, культури демократії та розуміння її цінностей, ближче познайомились з Хартією Ради Європи з освіти для демократичного громадянства і прав людини, сходинками участі Харта, ґрунтовно опрацювали в групах поняття компетенцій, необхідних для культури демократії, демократичного середовища та врядування в навчальному закладі. Обговорили бачення шкільної демократії, шляхи розвитку громадянських компетентностей та співпраці з громадою. По завершенні заходу учасники тренінгу мали змогу спільно з колегами та тренерами опрацювати інструменти розвитку школи, запланувати заходи, необхідні для здійснення змін у школі, та детальніше обговорити подальшу взаємодію та співпрацю в рамках реалізації програми "Демократична школа".
Трирічна програма “Демократична школа” спрямована на поглиблення культури демократії у школі шляхом підтримки демократизації та децентралізації шкільного врядування, пропагування державно-громадського партнерства і розвитку демократичного середовища у школі, а також сприяння організації навчально-виховної роботи на принципах Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства і прав людини.
На початок 2018 року участь у Школі взяло 50 навчальних закладів України. Це заклади, які поділяють думку про те, що для успішного демократичного розвитку їхнього закладу в основу навчально-виховного процесу важливо покласти ціннісний підхід до навчання, що пропагує цінності демократії та прав людини. Саме з таким підходом можливо перетворити процес навчання школярів з пасивного засвоєння матеріалу на активне навчання через особистий досвід. Учні розвивають критичне мислення, ініціативність, підвищують свою відповідальність через прийняття рішень, навички взаємодії та реалізації міні-проектів.
Кiлькiсть переглядiв: 139

Коментарi