• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Міжнародний день біологічного різноманіття

Міжнародний день біологічного різноманіття

2018-05-21

/Files/images/nova_papka/20180516_132737.jpg

Щороку 22 травня увесь світ відзначає Міжнародний день біологічного різноманіття – це ще одна нагода звернути увагу широкої спільноти на актуальні проблеми збереження біоти, яка є фундаментом духовного і фізичного здоров’я будь-якої нації, усвідомити відповідальність за збереження спадщини для нинішніх та прийдешніх поколінь.

Збереження навколишнього середовища, гуманне ставлення до тварин, раціональне використання природніх багатств – це ознака цивілізованого суспільства. Ми закликаємо усіх ще раз задуматись над цим у день біорізноманіття.

Багатство форм життя означає багатство вибору в хімічних і фізичних властивостях тварин і рослин укладено медичний потенціал і недосліджені технічні рішення. Крім того, в харчовий раціон людини входять лише трохи більше двох десятків видів з тисячі. Якщо не забувати про постійно зростаючі армії хвороб, шкідливих тварин і рослин, потрібно уже зараз замислитися про формування більш широкого спектру культивованих рослин, щоб у майбутньому не зіштовхнутися з браком продовольства. Процес вимирання видів незворотній і з урахуванням нашої залежності від злакових, лікувальних рослин та інших біологічних ресурсів, представляє загрозу нашому добробуту.

Тому учні 10 класу з Вигівською Г.П., учителем біології, відвідують інститут картоплярства, де знайомляться з біотехнологією вирощування картоплі, з вірусними захворюваннями картоплі, а також долучились до вегетативного розмноження паростків картоплі на поживне середовище. Цікаву екскурсію десятикласникам провела завідувач лабораторії біотехнології Олійник Т.М., Тимошенко І.П., а також учні відвідали лабораторію селекції, де Чередніченко Л.М. ознайомила з методами селекції картоплі, а Вишневська О.В. познайомила учнів з захворюваннями насіннєвої картоплі.

Проблема забруднення природнього середовища – одна з глобальних проблем сучасного світу. Однією з найбільш чутливих груп організмів щодо забруднення довкілля є лишайники. Вони є одним з найкращих біоіндикаторів чистоти повітря. Тому розвивається особливий напрям екології – ліхеноіндикація, визначення стану довкілля за допомогою лишайників.

Учні 7-х класів дослідили територію Немішаївського НВК щодо наявності лишайників, їх різноманіття, розглядали їх будову під мікроскопом і зробили висновки: наявність лишайників говорить про чисте повітря на даній території. Для учнів 7-Б класу була проведена гра-мандрівка «Вода – це життя».

Також учні взяли активну участь у оформленні плакатів до Міжнародного Дня біорізноманіття.

Гармонія з природою – це гармонія з собою. Бережімо природу, частиною якої ми є.

Кiлькiсть переглядiв: 149

Коментарi