• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Місячник шкільних бібліотек «Виховуємо громадянина – патріота України»

Місячник шкільних бібліотек «Виховуємо громадянина – патріота України»

2015-10-23

/Files/photogallery/1459/DSC00119.JPG

З 1 по 31 жовтня 2015 року стартував Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек. У цьому навчальному році у Немішаївській ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів він проходив під гаслом «Виховуємо громадянина – патріота України». Протягом місяця було проведено багато пізнавальних заходів.

У перший тематичний тиждень учні перших класів побували в «Країні чарівної казки», для третьокласників було проведено тематичний урок «Бібліотека - наш дім, ми господарі в нім», для учнів 9 – 11 класів бейн-ринг «Літературні знавці». Також у шкільній бібліотеці учні мали змогу переглянути літературні виставки до дня народження релігійного діяча Андрея Шептицького, до 170-річчя з Дня народження Івана Карпенка-Карого та виставку-коментар з нагоди 125-річчя з дня народження англійської письменниці Агати Крісті.

Учні 3-А класу із задоволенням взяли участь у позакласному заході « Україна – наш дім». Наступного тижня у школі було проведено рейд-перевірку підручників «У кого підручникам краще живеться». У багатьох класах працювали творчі майстерні, де учні мали змогу виготовити власноруч закладинки для книжок та відремонтувати пошкоджені підручники.

Класний керівник 5-А класу Поліщук Н.С. провела класну годину «Цікава книга в сучасному світі» та подарувала шкільній бібліотеці книгу на історичну тематику.

Класний керівник 7-А Железна Л.І. провела зі своїми вихованцями класну годину на тему «Книга – найкращий друг і порадник».

Бібліотекар Клоченок Л.І. запросила учнів 3-Б та 4-А класів до літературної кав’ярні, де за горнятком чаю з солодощами учні здійснили подорож до багатьох найвідоміших бібліотек світу та познайомилися з історією виникнення свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Учні 3-А класу разом з класним керівником Бєляєвою І.П. відвідали музей Т.Г. Шевченка у м. Києві.

Класовод 4-Б класу Шатило І.А. провела виховну годину «Мій улюблений літературний герой», на якому учні не тільки згадали казкових героїв, а й виготовили їх із пластиліну; до Дня захисника України та українського козацтва разом із бібліотекарем школи провели свято «Нескорені духом», на якому учні швидко справлялись із завданнями для справжніх козаків, дали відповіді на питання та взяли участь у естафетах на спритність.

Класний керівник 11 класу Литкіна Л.А. провела виховну годину до 150-річного ювілею роману-епопеї Л.Толстого «Війна та мир».

Класовод 2-Б класу Чудовська Т.О. на виховній годині разом з учнями подорожували «У світ казки чарівної», діти з радістю намалювали цікаві, яскраві малюнки за сторінками улюблених казок. Учні 1-х класів разом з класними керівниками завітали до шкільної бібліотеки на бібліотечний урок «Перші книжки для малят», де з радістю згадали свої улюблені твори.

Кiлькiсть переглядiв: 106

Коментарi