Міжнародний день боротьби зі СНІДом

2016-12-01

/Files/photogallery/1685/P1010230.JPG

З нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби зі СНІДом 1 грудня 2016 року у рамках проведення школи передового педагогічного досвіду вчителя біології Вигівської Г.П учитель – методист Немішаївської ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів Вигівська Г.П. провела тренінг із учнями 9-А класу на тему «Зупинимо СНІД разом!». Основна мета тренінгу – ознайомлення учнів із сучасним станом проблеми ВІЛ/СНІДу в світі та Україні, формування толерантного ставлення до ВІЛ-інфікованих людей і розуміння шляхів запобігання розповсюдження ВІЛ та подолання наслідків епідемії; усвідомлення того, що тільки здоровий спосіб життя, гідна поведінка та вчинки є гарантом запобігання ризику.

Розпочався тренінг із представлення, знайомства учасників, із визначення очікувань і сподівань, безпосереднього обговорення тем, завдань, проблем ВІЛ-інфікованих. У ході проведення тренінгового заняття було запропоновано різноманітні вправи на розширення розуміння даної проблеми в учнів; надано інформацію про походження ВІЛ/СНІДу, шляхи його передачі; поінформовано про статистичні дані різних країн світу, широко та змістовно розкрито дану тематику.

Звичайно, набуті знання поповнилися новим змістом і формою, саме це допоможе учасникам тренінгу в житті, адже кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції.

На заході були присутні вчителі біології, основ здоров’я шкіл Немішаївського округу на чолі з методистом РМК Матвійчук В.В.

Кiлькiсть переглядiв: 51

Коментарi