День Соборності України

2017-01-20

/Files/images/DSC00988.JPG

22 січня український народ святкує величну дату своєї багатовікової історії – День Соборності України. Слово соборність включає у себе єдність і згуртованість. Це свято об’єднання всіх українських земель в одну спільну Соборну Українську державу.

20 січня 2017 року в Немішаївській загальноосвітньій школі №2 І-ІІІ ступенів відбулися заходи, які пройшли під знаком єднання українського народу та під загальним гаслом «Єдина і неподільна Україна» з використанням історичних паралелей подій, пов’язаних із боротьбою українців за єдність держави у минулому столітті і нинішньою звитягою народу проти експансії на українські землі.

У школі проведено виховні години, інформаційні хвилинки «Соборність України», лінійка до дня Соборності України. Учні 8-11 класів мали змогу повернутися в далеке минуле і згадати свою історію. Адже без минулого не може бути майбутнього.

Перед учнями закладу виступила директор школи Савченко О.Є., яка наголосила, що відзначаючи День Соборності України, ми повинні ще і ще раз врахувати уроки минулого, що переконливо засвідчують необхідність єдності, відмови від внутрішніх конфліктів задля забезпечення територіальної, економічної, політичної та духовної цілісності України. Ідеї соборності, єдності батьківських земель, незалежності й державного суверенітету зміцнюють нашу віру у свою спроможність бути господарями власної землі та здатність забезпечити достойне життя кожного громадянина України.

Єдність українців, незалежно від регіону їх проживання – на Заході чи Сході, на Півдні чи на Півночі або у Центрі України – це сила українців. Тільки коли ми об'єднані – ми можемо протистояти будь-якому ворогові: внутрішньому чи зовнішньому.

Кiлькiсть переглядiв: 135

Коментарi