Зустріч з лікарем- терапевтом

2015-02-12

/Files/images/IMG_7376.JPG

12 лютого в Немішаївській ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів відбулась зустріч з лікарем- терапевтом Немішаївської невідкладної медичної допомоги Коваленко Олександрою Анатоліївною. Програма зустрічі включала в себе проведення теоретичних і практичних занять по наданню першої невідкладної допомоги, в тому числі при враженні мінами та вибухонебезпечними предметами. Для учнів 10-11 класів було проведено тренінг «Перша невідкладна медична допомога»

В програму тренінга увійшли:

- початковий алгоритм дії при наданні першої невідкладної допомоги;

- знання заходів, ліків і засобів першої медичної допомоги при різноманітних ушкодженнях і хворобах;

- вміння надавати першу допомогу постраждалим від надзвичайних ситуацій.

- набуття первинних навичок у проведенні реанімаційних заходів, прийомів зупинки кровотечі, іммобілізації, накладення пов’язок при пораненнях, в оволодінні засобами першої медичної допомоги при різноманітних отруєннях.

Лікар вкотре нагадав,що від того, наскільки своєчасно і грамотно надано першу допомогу, багато в чому залежать результати подальшої невідкладної лікарської допомоги, подальшого лікування, а в ряді випадків і життя потерпілого, захист життя і здоров’я людей, основні системи організму людини, ушкодження організму від уражаючих факторів надзвичайних ситуацій та захворювання, структуру медичної допомоги. При розгляді захворювань організму людини зверталася увага на хвороби дихальної і серцево-судинної систем, як критичних систем для життя людини.

Основною ж метою навчання є підготовка учнів до надання першої медичної допомоги постраждалим в умовах надзвичайних ситуацій мирного і воєнного часу.

Заступник директора з ВР Боровицька О.О.

Кiлькiсть переглядiв: 158

Коментарi