Мій біль - Чорнобиль

2016-04-26

/Files/images/DSC00984.JPG

Чорнобильська катастрофа – найбільша атомна аварія у світі – сталася у ніч на 26 квітня 1986 року. Вона спричинила величезні людські жертви, принесла непоправної шкоди економіці держави, природі України.

З нагоди 30-ї річниці цієї страшної трагедії 26 квітня 2016 року в актовій залі Немішаївської ЗОШ №2 проведено захід - реквієм "Чорнобиль - мій біль". Учні 8-А ( класний керівник Вигівська Г.П.) розповіли про те, як горем і болем увійшов у наше життя Чорнобиль, розділив долю людей на "до" і "після". Першими, хто прийняв найжорстокіший удар цього лиха – були пожежні. Сьогодні їх називають «шеренгою №1». Ніхто із цієї шеренги не здригнувся, не відступив перед лицем неймовірної катастрофи. Їх усіх згадали поіменно і вшанували хвилиною мовчання. До сліз усіх зворушили пісні «А над Чорнобилем…» , «На Чорнобиль журавлі летіли», «Чорнобильські дзвони». Школярі запевнили присутніх у залі, що сьогодні ми усі разом повинні дбати про те, щоб майбутні покоління не переживали подібних трагедій і мали змогу побачити світ прекрасним, повітря чистим, а не таким, що забирає життя.

Урок Чорнобиля – страшний; водночас це - пересторога не лише для України, але для всього людства. Головним його висновком є те, що він не повинен мати повторення. Хотілося б вірити, що компетентні науковці спільно з урядом нарешті вирішать проблему з ЧАЕС, і люди не почуватимуть себе приреченими на вимирання. Ми ж, підростаюче покоління, повинні зробити висновки з жахливого уроку чорнобильських подій. Адже природа не вибачає жорстокості й недбалості у ставленні до себе. Вона завжди віддячує взаємністю.

Кiлькiсть переглядiв: 155

Коментарi