Розцвітай же, рідна мово!

2016-12-08

/Files/images/DSC02259 (1).JPG

Розцвітай же, рідна мово! Під таким гаслом 08.12.2016р. у Немішаївській ЗОШ №2 І-ІІІ ступенів під керівництвом учителя української мови та літератури Коршунової Л.П. між учнями 6-Б і 7-Б класів проведено лінгвістичний КВК.

У веселому, піднесеному настрої пройшло цікаве інтелектуальне змагання, під час якого школярі тлумачили значення слів, фразеологізмів, встановлювали відповідність у «переплутаних» прислів’ях, складали речення, в яких усі слова починаються однією й тією ж буквою, декламували вірші про мову, артистично виконували гуморески, промовляли на швидкість скоромовки, у формі гри «Показуха» загадували власне українські слова.

Одним із домашніх завдань учасників КВК було проспівати українську народну пісню жартівливого характеру. Діти під керівництвом учителя музичного мистецтва Кочерги Г.М., яка забезпечувала музичний супровід усього заходу, творчо підійшли до виконання усього завдання: створили інсценівки, підібрали костюми, відчули настрій пісень і змогли передати його глядачам.

Учениця 6-Б класу Македон Святослава ознайомила учасників заходу із власною збіркою поезії, і справжнім сюрпризом для всіх стала пісня на слова вірша Святослави «Веселий сніговик», музику до якого написала Кочерга Г.М. Діти залюбки розучили нову пісню і з хорошим настроєм пригощалися смачними вареничками та пирогами, які дбайливо приготували люблячі бабусі й матусі.

Незважаючи на те, що у конкурсі перемогла одна із команд (учні 6-Б класу – капітан Македон Я.), усі були задоволені й щасливі!

Розцвітай же, рідне слово!

Калиново процвітай!

Кiлькiсть переглядiв: 80

Коментарi